Gabikin recept
Šošovicové karí s cícerom a kelom
kokosový olej
1/2 plechovky kokosového mlieka
1 plechovka drvených pradajok
125 g červenej šošovice
1 plechovka vareného cíceru
6 listov kučeravého kelu
4 cm čerstvého zázvoru
hrsť čerstvého koriandru
1 PL karí korenia - ja som mala madras
chilli paprička (kto má rád štiplavejšie)
1 ČL cukru
soľ
Na panvici rozhoriať kokosový olej, pridať nadrobno nakrájaný zázvor, karí korenie a opekať 3-4 minúty, pridať chilli a ešte minútku opekať. Pridať paradajky, šošovicu, kokosové mlieko, cukor, osoliť a zakryté dusiť asi 15 minút. Potom pridať cícer a nasekaný kel bez žíl a podusiť ešte 2-3 minúty, aby kel zostal zelený. Na záver posypať koriandrom.
Naan - rýchla verzia
1 a 3/4 hrnčeka hladkej muky
2 ČL cukru
1 ČL soli
1 ČL prášku do pečiva
1/2 hrnčeka vlažného mlieka
Zmiešať suché ingrediencie, v strede spraviť jamku, do nej vliať mlieko a olej a vypracovať hladké nelepivé cesto. Nechať ho 10 minút odstáť. Cesto rozdeliť na časti (zhruba 50 g) a vyvaľkať čo najtenšie placky. Na panvici zohriať ghee a placky opiecť z každej strany. Po dopečení sa môžu potrieť maslom, cesnakom, ...
Chutney (ak nemáte kupené)
2 -3 PL marhuľového džemu
2 cm nadrobno nakrájaného zázvoru
kúsok chilli papricky
Všetko zmiešať v hrnci a na miernom ohni variť, treba miešať. Je super, ak to má takú medovú konzistenciu.