Gabikin recept

Šošovicové karí s cícerom a kelom

kokosový olej

1/2 plechovky kokosového mlieka

1 plechovka drvených pradajok

125 g červenej šošovice

1 plechovka vareného cíceru

6 listov kučeravého kelu

4 cm čerstvého zázvoru

hrsť čerstvého koriandru

1 PL karí korenia - ja som mala madras

chilli paprička (kto má rád štiplavejšie)

1 ČL cukru

soľ

Na panvici rozhoriať kokosový olej, pridať nadrobno nakrájaný zázvor, karí korenie a opekať 3-4 minúty, pridať chilli a ešte minútku opekať. Pridať paradajky, šošovicu, kokosové mlieko, cukor, osoliť a zakryté dusiť asi 15 minút. Potom pridať cícer a nasekaný kel bez žíl a podusiť ešte 2-3 minúty, aby kel zostal zelený. Na záver posypať koriandrom.


Naan - rýchla verzia

1 a 3/4 hrnčeka hladkej muky

2 ČL cukru

1 ČL soli

1 ČL prášku do pečiva

1/2 hrnčeka vlažného mlieka

Zmiešať suché ingrediencie, v strede spraviť jamku, do nej vliať mlieko a olej a vypracovať hladké nelepivé cesto. Nechať ho 10 minút odstáť. Cesto rozdeliť na časti (zhruba 50 g) a vyvaľkať čo najtenšie placky. Na panvici zohriať ghee a placky opiecť z každej strany. Po dopečení sa môžu potrieť maslom, cesnakom, ...


Chutney (ak nemáte kupené)

2 -3 PL marhuľového džemu

2 cm nadrobno nakrájaného zázvoru

kúsok chilli papricky

Všetko zmiešať v hrnci a na miernom ohni variť, treba miešať. Je super, ak to má takú medovú konzistenciu.