Back to school
Áno, zažili sme návrat do školy. Do školy, v ktorej sa niektorí ocitli po prvý raz, iní sa zas po rokoch vrátili. Do svojej triedy, či dokonca do svojej lavice.
A v ktorej škole sme to vlastne boli? Gymnázium Grösslingová.
Len tak mimochodom: títo dvaja študovali na Gymnáziu Grösslingová v časoch, keď sa škola ešte ani zďaleka nevolala Gymnázium Grösslingová :-)
Ak ťa zaujíma viac o histórii budovy, pozri sem:
https://sk.wikipedia.org/wiki/Gymn%C3%A1zium_%28Bratislava,_Gr%C3%B6sslingov%C3%A1_18%29
Ale vráťme sa k meritu veci - našu akciu sme poňali ako variáciu obedového menu v školskej jedálni, samozrejme na spôsob Urbex Dinner.

Na úvod sme hoťom ponúkli alko / nealko aperitív a ako amus bouche boli pripravené jablká plnené ríbezľákovým želé, resp. želé z ananásového džúsu.
Na stoloch už bolo pripravené predjedlo nekvasený chlieb s tahini, mascarpone a granátovým jablkom.
A aby sme neodbočili os školskej témy, hostia mali pripravených viacero školských úloh, ktoré počas večera vypracovávali.
Nasledujúci chod bola drožďová polievka doplnená grilovanými šampiňónmi.
Chod nazvaný na jedálnom lístku "Kura na paprike" bol v Urbex Dinner variante tvorený omáčkou z pečených paprík ochutených mletou údenou paprikou, vykostenými kuracími stehnami a smotanovými haluškami so sušenými paradajkami a petržlenovou vňaťou.
A práve teraz nadišiel čas na veľkú prestávku. V rámci nej sme si prešli školu, prezreli zaujímavé priestory (ako napríklad telocvičňu), a pokochali sa výhľadmi von (ako napríklad Modrý kostolík)
Po prestávke sme sa vrátili do triedy a už nás čakali "počmárané taniere". Z týchto tanierov šéfkuchárka vyčarila "francúzske zemiaky" doplnené marinovanými cviklovými kolieskami plnenými kozím syrom, perlami z kyslých uhoriek, prepeličími vajíčkami a figovým olejom.
A ako dezert sme ponúkli parenú buchtu plnenú jablkovým kompótom s marcipánovou ružičkou posypanou škoricou, doplnenou vínovo-smotanovou omáčku s mandľovými plátkami.
K tomu sme pripravili tekvicové latté so šľahačkou a sušenou hruškou marinovanou v javorovom sirupe.
K jedlám sme podávali vína z vinárstva Rariga a nealko pivo z pivovaru Erb.
Ako už tradične, celý večer sa niesol v príjemnej atmosfére, a ktorú sa postarali aj naši milí hostia. Na záver sme hostí ohodnotili vysvedčeniami, čo, veríme, neubralo na pozitívnej nálade :-)