Bond v Divnej base

12.10.2019

Bonda sme do Divnej basy poslali dvakrát. Po premiére 12. októbra sa o dva týždne uskutočnila repríza. 

Na úvod je potrebné poznamenať, že všetci hostia bez problémov lokalizovali miesto (48.174324, 17.122714 a GPS nepustí :-)), nie všetkým sa však podarilo identifikovať tému. Po welcome drinku zloženom z ginu Gordon, pšeničnej vodky a aromatického vína Kina Lillet (dnes známe pod menom Lillet Blanc) podávanom so slovami "pretrepať, nemiešať" bolo všetko jasné. 


Keďže sme našich hostí plánovali minimálne na hodinu zavrieť do basy, pripravili sme pre nich menší snack z rilletu z bravčového pliecka a pečenej papriky. 

A potom už spútaní putovali za mreže. Tajomný hlas z nahrávky im vysvetlil, kto sú a kde sa ocitli (nahrávku si môžete vypočuť na videu). Autorovi tajomného hlasu - Mišovi - chceme poďakovať, že sa aspoň takto zapojil do našej akcie. Mišo sa úlohy zhostil tak bravúrne, že nikto zo zúčastnených jeho hlas neodhalil, hoci takmer všetci ho veľmi dobre poznajú. Musíme však oceniť vynaliezavosť jedného nemenovaného hosťa z prvej skupiny, ktorému sa do cely podarilo prepašovať spomenutý Gordon. A pomohol im prežiť :-).

Kým sa všetkým Bondom podarilo vyslobodiť, nám sa podarilo pripraviť a prestrieť stôl. Áno, aj stôl s Bondovými autami. Teda ich modelmi.

Večera začala predjedlom - kaviárom na citrónovm masle s kockami šampanského.

Hneď potom sme sa zohriali cícerovou polievkou dochutenou citrónom a tahini, podávanou s kúskami lososa, kôprom a sezamom.

Nasledovala bravčová panenka s domácimi tekvicovými haluškami v mangovej omáčke. 

Večeru sme zakončili dezertom, ktorý bol vyskladaný z raw základu zo sušených ďatlí a brusníc, na ňom vrstva citrónovej panna cotty preložená tenkým plátkom čokolády a najvyššie poschodie tvorilo bezé z vyšľahaných bielkov. 

Všetky jedlá sprevádzalo víno z vinárstva Kozara. 

Veríme, že všetci hostia sa cítili aspoň tak dobre, ako my. Ďakujeme, že ste boli s nami a tešíme sa na najbližiu spoločnú večeru. Dúfame, že čoskoro!