Koncert v kaštieli
Usporiadať večeru pre priateľov v kaštieli v Ivánke pri Dunaji sme pôvodne plánovali na jar roku 2020. Sen sa stal skutočnosťou až po takmer dva a pol roku. Ale stálo to za to!
Okrem tradičných ingrediencií našich stretnutí - skvelí ľudia, dobré jedlo a zaujímavé miesto - pribudlo tentokrát aj hudobné vystúpenie v produkcii Chrappovcov, prekrásny husľový koncert Hanky Chrappovej s klavírnym doprovodom pána Lauka.
A na čom sme si tentokrát pochutnali?
Ako ľahké predjedlo pred koncertom sa podávala hruška s kozím syrom, marinovanou rukolou a prosciutom.
Po koncerte nasledovalo teplé predjedlo - jablková rolka plnená salsiciou a čiernou ryžou, preliata smotanovou salsou s dijonskou horčicou a vanilkou.
Polievka bola tak trochu prekvapením. Vzhľadom krásny vývar, ale v skutočnosti išlo o tú najčírejšiu paradajkovú šťavu. Tomato consommé.
Pokračovali sme roládkou z morčacích pŕs, špenátových listov a foie gras podávanou s dusenou jesennou zeleninou dochutenou jemne fermentovanou paprikou.
Ako prvý dezert sa podávala dekadentná bábovka inšpirovaná slávnym "kentucky butter cake". Kto chcel, mohol si silnú chuť masla a karamelu zjemniť bielym jogurtom.
Druhý dezert bol jablkový koláč z liateho kysnutého cesta doladený žĺtkovo smotanovým vanilkovým krémom.
Mini-mini calzone, alebo mini-pizza s prekvapením a cukinové chipsy boli už len malým doplnkom k záverečnému posedeniu pri vínku.