Take Away Dinner

28.11.2020

Opäť on-line. Všetci sme unavení z vlečúcej sa epidémie, ktorá nie a nie skončiť. Bolo zrejmé, že ak chceme usporiadať ešte nejakú akciu v tomto roku, bude to zase len virtuálne stretnutie. Aby naši hostia neboli unavení z opakujúceho sa scenára, rozhodli sme sa ich tentokrát zapojiť do prípravy viac, ako len prestretím sviatočného stola. 

Predjedlo stačilo vybrať z krabice a zjesť. Podávalo sa Prepeličie hniezdo: Miska z parmezánu naplnená topinamburovým krémom a prepeličím vajíčkom uložená na pórových klíčkoch.

Príprava polievky tiež nebola náročná. Iba ohriať a správne naservírovať. Naložiť hustú šošovicovo - hubovo polievku do stredu jemného karfiolového krému a dochutiť mletými feferónkami zvládli všetci bez problémov.

A konečne nastal čas predviesť kuchárske umenie. Všetci si museli pekne sami naplniť pripravené cesto mäkučkým jelením mäsom a dať upiecť. Príprava teplého šalátu bola ešte väčšia výzva, ale aj tú naši hostia zvládli bravúrne. Aspoň myslíme, pretože všetci sa pochválili, aký je výborný. Napriek tomu, že hlavná ingrediencia bola ružičkový kel, ktorý u väčšiny ľudí nie je veľmi populárny. Ale v kombinácii s orechmi, brusnicami, jablkom a pomarančom je prudko jedlý. Odporúčame vyskúšať.

Príprava dezertu sa niesla v duchu aranžovania. Treba povedať, že vyskladanie snehových pusiniek s jesenným hruškovým kompótom, šľahačkou, čučoriedkami a karamelovými píniovými orieškami sa všetkým naozaj vydarilo.

Večerom nás sprevádzali moldavské vína a príjemné rozhovory. Mimoriadnou vsuvkou bola ukážka výukového videa, ktoré Ivonka pripravila pre svojich žiakov. Naozaj úžasné. Naše uznanie sa ešte znásobilo, keď sme sa dozvedeli, že videá pre deti pripravuje pravidelne, svojpomocne a hlavne s láskou. Nikdy nie je neskoro stať sa youtuberom :-)