Zbojnícky pôst

16.03.2024

Za zbojníckym pôstom bolo potrebné vybrať sa do inej než bežnej lokality. Konkrétne do Trnavy. Aby si naši priatelia mohli užiť krásu tohto mesta, pripravili sme pre nich na úvod malé prekvapenie - najskôr malé občerstvenie v Urbex-aute a po ňom prechádzka po Trnave.


Na konci prechádzky sme priateľov privítali v mieste dnešného Urbexu - v reštaurácii Zbojnícke bašty.


Na úvod sme pripravili prosecco, aj v alko, aj v nealko verzii, k tomu čokoládová mušľa s medovinovou perličkou.

Ako predjedlo sme ponúkali pokrm podľa receptu českého Masterchefa za rok 2022 - Martina Pecinu, ktorý ho nazval: "Prase , kolagen, vitamin. Drkotina, huspenina, sulc.". Tento aspik je dozdobený plátkom jedlého zlata a dochutený nakladaným chrenom a chilli uhorkami.

Ďalší chod bol zaúdená hokkaido polievka s opečenými tekvicovými semienkami a slaninovým chipsom podávaná v domácom chlebe.

Následne sme podávali malý medzichod:  karfiolovú espumu s kaviárom, posypanú nastrúhanou matcha čokoládou.

Prvý hlavný chod pozostával z týchto kompnentov: karfiolové pyré s petržlenovým pestom a červenou nakladanou papričkou, karfiolová pralinka s kaviárom, grilované krevety a slaninový chips.

Druhý hlavný chod: piroh z dvojfarebnej múky (špenátovej a kurkumovejj), plnený údeným lososom a mäkkým syrom, poliaty kôprovým maslom.

Dezert tvorila tartaletka s malinovým džemom, jahodovým pyré, vanilkovým krémom, pusinkami, peniažkami z karamelovej čkokolády posypaná bazalkovým cukrom, dozdobená jahodami v medovom náleve, kolieskami z bielej čokolády a drvenými pistáciami.

Dnešný večer dopĺňali vákuovo fritované zeleninové chipsy Verdure, vína z vinárstva Sivko a nealkoholické Martini.

Veľmi sa tešíme, že celý večer sa opäť niesol v príjemnej atmosfére a s príjemnou spoločnosťou.